להתחיל להשקיע בנדל"ן בחו"ל ב-5 צעדים פשוטים

להתחיל להשקיע בנדל"ן בחו"ל ב-5 צעדים פשוטים

שוק הנדל"ן בישראל קטן – והוא בעיצומו של מגמת ירידה של מחירים וקיפאון במספר העסקאות בשלושת הרבעונים האחרונים. אם אתם מעדיפים להרחיב את ההשקעות אל מעבר לים – הנה כמה דברים שכדאי לבדוק

משקיעים רבים מזהים את הפוטנציאל של השקעה מעבר לים. היתרונות רבים: שווקים אלה מגוונים ומציעים אפשרויות השקעה רבות הרבה יותר בהשוואה לישראל הקטנטנה. זה נכון במיוחד לאור הנתונים שזורמים באשר לשוק הנדל"ן הישראלי ומצביעים על מגמת ירידת מחירים וקיפאון במספר העסקאות בשלושת הרבעונים האחרונים.

למי, אם כן, מתאימה השקעה בנדל"ן בחו"ל? בחברת SDB, המתמחה בהשקעות נדל"ן המשלבות בין הון עצמי נמוך ותשואה גבוהה, סבורים שהתשובה טמונה באופי המשקיע. דן ליברמן, בעלים ומנכ"ל משותף ב-SDB אומר כי "עבור אנשים המחפשים השקעות עם רמת בטחון גבוהה יותר בהשוואה לשוק ההון, אך בענף הנמצא בעלייה מתמדת – כדאי לשקול השקעה בנדל"ן בחו"ל".

גם בהשקעה זו, כאמור, קיימים סוגים שונים – ובעזרת מומחי הנדל"ן של SDB ריכזנו חמש עצות שיסייעו לכם להחליט מה הכיוון המתאים לכם ביותר, כך שתתחילו להשקיע בקלות ובמהירות.

1. האם אתם מעדיפים נכס מניב או יזמי?

אפשרויות ההשקעה בנדל"ן בחו"ל הן כמעט אינסופיות, אך לדברי , ניתן לחלק אותן לשני סוגים עיקריים – השקעה בנכס מניב, לעומת נכס יזמי. "בהשקעה בנכס מניב, קונים נכסים שכבר קיימים, במטרה ליהנות מדמי השכירות השוטפים עליהם, ולעתים גם מהמכירה. השקעה בנכס יזמי היא עניין שונה לגמרי: כאן, החברה שאיתה עובדים מאתרת אזור מתאים להשקעה, ויוזמת את בניית הפרויקט מאפס. בהשקעה כזו משתתפים בעלות ההקמה והבנייה – ולאחר מכן נהנים מרווחי המכירה, בדרך כלל בפרק זמן של שנה וחצי עד שלוש שנים".

בניינים

2. דרך מי להשקיע? הניסיון מדבר!

לאחר שהחלטתם על כיוון ההשקעה, הגיעה ההחלטה החשובה ביותר – בחירת החברה שדרכה תבוצע ההשקעה. בשוק קיימות לא מעט חברות, ולכן כדאי לעשות את הסינון הראשוני לפי וותק וניסיון – כאשר ההיגיון אומר כי ככל שלחברה ניסיון רב יותר בהשקעות בחו"ל, היא תוכל להשיא למשקיעים שלה ערך רב יותר. בנוסף, כדאי לבדוק מה ההון העצמי המינימלי שצריך להשקיע, והעדיפו חברות שמאפשרות לכם להשקיע גם בסכומי כסף נמוכים יחסית. כדאי לחפש מידע על החברה בעיתונות ובאינטרנט, ובעיקר – דברו עם אנשים שכבר השקיעו דרכה, ותשמעו מה יש להם לומר.

3. העדיפו חברה שמשקיעה מהונה האישי בכל השקעה

בשוק קיימות חברות שמהוות מעין "צינור" לכספי משקיעים, כאשר הן עצמן לא מעורבות פיננסית בהשקעות שהן מובילות. חברות אחרות מצטרפות אף הן כצד להשקעה – כלומר, האינטרס שלהן בהגדלת הרווחים והתשואה ברור, וישנה זהות אינטרסים בינן לבין המשקיעים: מה שטוב להן, טוב גם למשקיעים – והן פועלות להגדלת הרווחה של כולם.

4. ודאו שהחברה בעלת קריטריון רכישה מוקפד לאיתור השקעות

השקעה בנדל"ן בחו"ל היא נושא מורכב וסבוך, עם היבטים רבים שצריך לבדוק, ובהם:

  • אזור ההשקעה – האם מדובר באזור שבו הביקוש לנכסים עולה – בעוד שההיצע פוחת?
  • באיזו אוכלוסייה הוא מאופיין – מה ממוצע ההכנסה לנפש בה ביחס לממוצע במדינה כולה, ומה שיעור התעסוקה?
  • ולגבי הנכס עצמו – השאלה החשובה היא לא רק מה המחיר, אלא בעיקר – מה פוטנציאל ההשבחה: שווה להשקיע קצת יותר, בנכס שיניב תשואה טובה יותר.

5. בחרו בחברה שמציעה לכם את מלוא השקיפות והביטחון

ואחרי כל הסעיפים שמנינו, חשוב מאוד לזכור שבסופו של דבר, מדובר בכסף שלכם – ואתם רוצים לדעת שהוא בידיים טובות. רגע לפני סגירת עסקה, זה הזמן לוודא שהחברה בה בחרתם פועלת מול המשקיעים בצורה שקופה ובהירה, כאשר כל העלויות ברורות וידועות מראש; וכי כספי המשקיעים יישמרו בחשבון נאמנות, בהפרדה מחשבונות הבנק של החברה עצמה. לפני ההשקעה, ודאו שנערכה בדיקת נאותות מקיפה לפרויקט; וכשמדובר בנכסים, על החברה להציג את כל האישורים לכך שהנכס נקי משעבודים, וכן הערכות שמאי מקומי מוסמך באשר לשווי. ב-SDB מציינים שחשוב לוודא שהחברה מספקת לכם דוח רבעוני מקיף הכולל את סטאטוס ההשקעה וניהול הנכס עם מנגנון הוצאות והכנסות, בפירוט דומה לזה שאתם מקבלים מקרן הפנסיה שלכם או הבנק.

Business Financing Accounting Banking Concept

6. האם יש גב משפטי?

וודאו שהחברה מקפידה על שמירת כללי הרגולציה ומלווה ביועצים משפטיים האמונים על כך. כשאתם פוגשים חברה שמקפידה על כללי הרגולציה, כמו למשל הקפדה על כללי פרסום והצעה של ניירות ערך לציבור המשקיעים, אתם יכולים להיות בטוחים שזהו סימן לכך שהחברה אימצה לעצמה רגולציה וכללים שמייצרים שקיפות גבוהה ורמת וודאות ברורה יותר לציבור המשקיעים. מדובר בהיבט משמעותי שדרוש לשקט הנפשי שלכם, ולא כדאי להתפשר על כך.

מאמרים אחרים